Фонд боротьби з раком розпочинає співпрацю із Чернігівським медичним центром сучасної онкології

Фонд боротьби з раком розпочинає співпрацю із Чернігівським медичним центром сучасної онкології

БО «Фонд боротьби з раком» розпочинає співпрацю із Чернігівським медичним центром сучасної онкології. Наша організація, яка вже багато років працює у сфері профілактики та раннього виявлення раку здебільшого на Волині, на Чернігівщині впроваджуватиме Програму «Відновлення доступу населення до медичної допомоги», що виконується за підтримки Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Днями президентка Фонду боротьби з раком Марія Адамчук-Коротицька зустрілася із керівником Чернігівського медичного центру сучасної онкології Олександром Заїкою та його заступником із поліклінічної роботи Дмитром Цвіром.

Йшлося, зокрема, про те, що поруч із іншими напрямками Програми важливим її компонентом будуть навчання для лікарів первинного рівня надання медичної допомоги Чернігівської області. Лікарі-онкологи навчатимуть медиків «первинки» виявляти онкохвороби на ранніх стадіях та правильно формувати «маршрут пацієнта» у випадку, якщо є підстави для занепокоєння в контексті раку. Фокус навчань – на чотири види раку (шкіри, шийки матки, легень та молочної залози).

Окрім того, Чернігівський медичний центр сучасної онкології долучиться до масштабної інформаційної кампанії, яку організовуватиме Фонд боротьби з раком. Її зусилля будуть спрямовані на підвищення обізнаності населення області про інструментальні дослідження для раннього виявлення раку за Програмою медичних гарантій, важливість профілактики та раннього виявлення чотирьох вже згаданих видів раку, а також із власної ініціативи онкоцентр посилить просвітницьку роботу щодо раку товстого кишківника та передміхурової залози.

Про навчання для медиків первинного рівня та інші спільні активності будемо інформувати згодом.