Фонд боротьби з раком впроваджує масштабний медичний проєкт на Чернігівщині

Фонд боротьби з раком впроваджує масштабний медичний проєкт на Чернігівщині

Йдеться про реалізацію Програми «Відновлення доступу населення до медичної допомоги», що виконується за підтримки Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Разом із колегами з Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» ми працюємо над втіленням у закладах первинної ланки медицини Чернігівщини передових моделей та підходів у наданні послуг населенню. Зокрема, йдеться про мультидисциплінарний підхід у наданні послуг, розширення повноважень медичних сестер та започаткування груп рівних.

Наразі маємо перші результати. Зокрема, вже відібрані заклади, де будуть впроваджені ці компоненти, активно триває інформаційна кампанія щодо важливості профілактики та раннього виявлення раку, а також підготовка до проведення тренінгів з онкоскринінгу для медиків первинної ланки. Навчанням плануємо охопити 600 медичних працівників. Щотижневі тренінги стартують у середині червня.

Ми вже маємо успішний досвід реалізації таких навчань на Волині, тож сподіваємося на їхню ефективність і на Чернігівщині.

Наша команда зацікавлена реалізувати заходи Програми на Чернігівщині максимально успішно, щоб у майбутньому поширити цей досвід у тому числі і на рідну для нас Волинь.